NIEUWS
 

9789461851796

Moeder is boos

Het nieuwste boek van Lineke Breukel heet Moeder is boos.

Moeder is boos is het aangrijpende relaas van Marijo Bakker, een incestslachtoffer, dat decennia lang niet heeft durven praten over haar verleden. Het manuscript is tot stand gekomen door middel van interviews en aantekeningen van Marijo Bakker en studie van Lineke Breukel over het onderwerp

Korte weergave van de inhoud:
In deze indringende biografie neemt Marijo ons mee naar haar vroege jeugd. Op een heel persoonlijke manier beschrijft zij de gebeurtenissen die haar leven drastisch veranderd hebben, gezien door de ogen van een negenjarig meisje. Het boek ‘Moeder is boos’, geschreven door thrillerauteur Lineke Breukel, is een reconstructie van Marijo’s jeugd en beschrijft wat haar is overkomen.

Moeder is Boos, een aangrijpend relaas over incest.
ISBN: 9789461852106
Van Dorp Uitgeverijen, imprint Village
Publicatiedatum 1 april 2018 

Interview is gepubliceerd op 23 maart 2018, verslaggever M. Gijsbertsen, Noordhollands Dagblad
VERZOEKBOEK, EEN LEERWERKPROJECT

Op Facebook is Lineke Breukel bezig met alweer haar tweede  samen-schrijf-project. Het doel van dit project is om ‘schrijven’ laagdrempelig te maken. Er wordt in groepsverband gewerkt aan het ontwikkelen van een nieuwe thriller die de werknaam ‘De Sarcofaag’ heeft gekregen.  De thriller ‘IJsvogel’ is in de voorzomer van 2017 gepubliceerd door Van Dorp Uitgeverijen en is een knallend succes geworden.
Kijk voor meer details op de pagina ‘Verzoekboek’ van deze site.LEZING

Lineke Breukel heeft een lezing gegeven in Den Helder (School 7 bibliotheek) over het ontstaan en het proces van De IJsvogel en over het fenomeen Laaggeletterdheid.
Sinds deze lezing en de aandacht die door recensenten aan het boek is besteed, wordt de thriller massaal door bibliotheken en boekhandels besteld.


INTERVIEWS

Diverse kranten hebben aandacht besteed aan het Verzoekboek van Lineke Breukel. Naar aanleiding van de lezing zijn diverse interviews in de diverse kranten gepubliceerd.Ga naar de pagina ‘recensies’ om de recensies van de Lineke’s boeken te lezen.
Kijk voor meer recensies op Bol.com, Hebban en Libelle Leest, of klik op de links op deze site, of op Lineke’s facebookpagina’s (Lineke Breukel en Verzoekboek IJsvogel).

Bestel online de boeken via uitgeverij Van Dorp Educatief en ontvang een gesigneerde foto van de schrijfster: